wtorek, 3 lipca 2012

Smoothie morelowo - arbuzowy

Oszalałam na punkcie smoothie! Są przepyszne, zdrowe i bardzo łatwe w przygotowaniu. Bardzo wakacyjne i bardzo kolorowe! Uwielbiam!!




Na 2 smoothie:

8 niedużych moreli pozbawionych pestek
arbuz bez skórki i pestek o wielkości mieszczącej się w dwóch dłoniach
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
+
kostki lodu

Morele pokroić w ćwiartki. Arbuz pokroić w kostkę. Pokrojone morele i arbuza zalać wodą mineralną i miksować blenderem na gładki, bąbelkowy koktail.
Podawać z lodem i palemką :)

4 komentarze:

  1. Ja ostatnio szaleję na punkcie sorbetów ;)
    A smoothie ostatnio piję tylko z mlekiem. Ale skoro polecasz taki z wodą...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z wodą tez jest przepyszny!:) Polecam i pozdrawiam!

      Usuń
  2. Mniam! Właśnie sobie piję tego smoothiego :) Bardzo orzeźwiający, idealny na upały! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo się cieszę, że smakuje! Pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń