Dla dwojga:
Puszka mleka kokosowego 400 ml
sok z połowy dużej limonki
ok 5 cm imbiru
1 łyżka cukru trzcinowego, jeśli wolisz słodszą wersję (ja pominęłam)
+ kilka listów mięty
Mleko wlewamy do naczynia, w którym łatwo nam miksować.
Imbir obieramy, drobno kroimy, dodajemy do mleka.
Wyciskamy sok z limonki, dodajemy cukier (wolę wersję bez, jest bardziej orzeźwiająca).
Całość razem blenderujemy, wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Świetnie smakuje z odrobiną mięty.
Biały wąs gwarantowany :)
Często korzystam z Twoich przepisów. Nieraz wydaje się to być taki wymysł (wiesz wciąż żyjemy w kraju schabowego) i jestem naprawdę zadowolona, bo nigdy nie mam problemu ze znalezieniem składników i przygotowaniem dania. Dzięki za kolejny fajny przepis z pewnością wypróbuję.
OdpowiedzUsuńWłaśnie chodzi mi o to, by przepisy były niebanalne ale jednak do zrobienia :) Cieszę się, że Ci się udają i polecam na przyszłość :)
Usuń