Czyli po prostu lody na patyku.
Kombinacji smaków może być co niemiara, słodkie, słone, sorbetowe i mleczne. Bardzo łatwy przepis na ochłodę.
Zamiast gotowych foremek możecie użyć kubeczków po jogurtach i patyczki po zjedzonych lodach.
Kilka składników, minuta blenderowania i voila!
Frajda straszna i z robienia i z jedzenia :)
Na 6 ice pops:
200 g jogurtu naturalnego (ja użyłam typu greckiego)
1 duży banan
pół średniego kantalupa
pół łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)
łyżeczka soku z limonki
Melon obrać, pozbawić pestek, pokroić.
Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać pokrojonego banana, melona, syrop i sok z limonki.
Całość blenderować aż powstanie jednolita masa.
Wlać do foremek, włożyć patyczek, odstawić do zamrażarki na 24 godziny i cierpliwie czekać.
Pyyyyycha!
Oj już wiem co jutro zrobię! Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńGorąco dla ochłody polecam :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNa takie upały idealne :)
OdpowiedzUsuńProsto i niezwykle orzeźwiająco - w sam raz na dzisiejszy, upalny dzień :)
OdpowiedzUsuńTak, tak! Na dzisiejszy i jutrzejszy o kolejny:) Polecam i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń