wtorek, 18 czerwca 2013

Melonowo - bananowo - jogurtowe Ice Pops

Czyli po prostu lody na patyku.
Kombinacji smaków może być co niemiara, słodkie, słone, sorbetowe i mleczne. Bardzo łatwy przepis na ochłodę.
Zamiast gotowych foremek możecie użyć kubeczków po jogurtach i patyczki po zjedzonych lodach.
Kilka składników, minuta blenderowania i voila!
Frajda straszna i z robienia i z jedzenia :)



Na 6 ice pops:

200 g jogurtu naturalnego (ja użyłam typu greckiego)
1 duży banan
pół średniego kantalupa
pół łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)
łyżeczka soku z limonki



Melon obrać, pozbawić pestek, pokroić.
Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać pokrojonego banana, melona, syrop i sok z limonki.
Całość blenderować aż powstanie jednolita masa.
Wlać do foremek, włożyć patyczek, odstawić do zamrażarki na 24 godziny i cierpliwie czekać.
Pyyyyycha!

5 komentarzy:

  1. Oj już wiem co jutro zrobię! Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Gorąco dla ochłody polecam :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosto i niezwykle orzeźwiająco - w sam raz na dzisiejszy, upalny dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak, tak! Na dzisiejszy i jutrzejszy o kolejny:) Polecam i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń