poniedziałek, 7 maja 2012

Bacon wrapped bananas

To nie jest dietetyczny lunch. Ale do diabła z dietą, skoro sezon grillowy zaczął się na dobre.
Słodko - słona przekąska, z zielonym, marynowanym pieprzem i curry w tle. Na ruszt grilla w ogródku lub do kuchennego piekarnika.
Fantastyczne!




Dla 2 osób:
4 banany
2 opakowania bekonu (2 x 100g)
6 łyżek keczupu
3 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka zielonego, marynowanego pieprzu


Pieprz drobno pokroić. Dodać keczup, curry i cukier. Dokładnie wymieszać.
Banany pokroić na trzy części. Każdą część obtoczyć dokładnie w sosie z keczupu. Odstawić na 15 minut.
Piekarnik rozgrzać na opcji grillowania do 230 stopni.
Banany zawinąć w bekon.
Piec 10 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Świetnie smakują w towarzystwie frytek.





2 komentarze: